Verbonden zijn met alles wat zich in je voordoet en wat er om je heen gebeurt

...zodat je kunt doen of laten wat de situatie van dat moment vergt ontdaan van alle franje, dat is Zen! In de praktijk is dat niet eenvoudig, omdat er altijd zoveel is waardoor we steeds aan iets anders denken dan waar we op dat moment mee bezig zijn. Daarom bestaat het beoefenen van zen uit het richten, aanscherpen en ontwikkelen van onze aandacht. Hoewel in zen de zitmeditatie (zazen) de centrale discipline is, biedt Zenschool een gevarieerde reeks van aandachtsoefeningen. Hiermee bieden we voor iedereen de gelegenheid om lichaam en geest tot eenheid te brengen.

Wil je ook aan de slag?

Mail ons voor meer informatie of voor een vrijblijvende kennismaking

Stuur een e-mail

Zen Yoga

Een combinatie van activiteit en bewustwording door op een respectvolle manier je lichaam te bewegen en écht te voelen wat je lichaam van je vraagt of nodig heeft. Deze training bestaat uit een willekeurige mix van zazen, zen yoga, biodanza, Do-in en voeding en is geschikt voor iedereen die echt in contact wil komen met zijn gevoel, meer energie wil hebben en meer geestelijke balans wil ontwikkelen.

Lees verder

Zenwandeling

Wandelmeditatie is lopen, zonder haast en zonder bestemming. Hiermee wordt het lopen zélf het doel!
Het geheim van een wandelmeditatie is dat je steeds je aandacht verschuift; van de bewegingen, naar je ademhaling, naar de wind op je huid. Tijdens je actieve beweging ben je beter in staat spanning van je af te laten glijden en wordt je bewuster van het moment.

Lees verder

Let It Be dag

Iedere 1e woensdag van de maand nemen we echt de ruimte om te kijken wat in je leeft.

Het dagprogramma